CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

perjantai 21. toukokuuta 2010

Knitting retreat - neuleretriitti

Hello there!
Last weekend I was on a trip with my knitting friends. We had so called knitting retreat :)
First we went to a one of the biggest spinnig mills in Finland, Pirtin kehräämö. They told us about their company and show us how they make their lovely Finnish yarn.
*
Ehtoota siellä!
Molin neulovien kavereitten kanssa sellaasella neuleretriitillä :) Ensi me mentiin käymähän Pirtin kehräämöllä, jossa meille ystävällisesti esiteltihin tehraspuolta, notta nähtihin miten sitä lankaa siellä oikein tehrähän. Paljon on konehia, tässon pari kuvaa...
It took few moments in the shop. Some yarn you must definitely have. Do you agree?
*
Myymälän puolella meinas mopo karaata ihan kokonahan käsistä. Kaikenlaasta villaa joka paikka täynnä. Pitäähän sitä kassihinkin saada, eikö?


We rent this nice little log cabin. It was a quite and peaceful place.
*
Täs myö nukuttihin. Oikeen mukava ja rauhallinen mökki, ei valittamista. Soon Iso härkä nimeltänsä, tällaasen yrityksen mökkejä.


If you look carefully you can see a gull in the nest there...
*
Tuo valakonen läntti on lokki, silloli pesä tuos saaressa...


Knitting, knitting, knitting... We had so nice time there together ;) Good company, tasty food and some delicious red wine.
*
Ja sohvalle neulomahan. Torella mukavaa ja rentoa. Hyvää ruokaa ja punaviiniä.

On Saturday we went to Kenkävero. You can read more about it there in English also.
*
Lauantaina käytihin Kenkäverossa. Olihan se kaunis paikka. Martoilla oli siellä näyttely ja ostin mää kinnasneulalapasihin ohjeen kun kerran oon sen neulankin saanu :D Ostoksista tulee toki oma esittelynsä. Syötiin siellä myös lounas ja oli muuten niin hyvää että!These pics are from local craft business, Raijan aitta. There was lots of linen yarn and fabrics.
*
Seuraavaksi mentihin tutustumaan Raijan aittaan. Aika paljon pellavaa :) Tuli sitä kotihinki asti. Katariina ystävällisesti esitteli meille paikkoja ja joimme välillä pullakahaveet. Ei meinannu kyllä mahtua sen Kenkäveron lounaan jäläkeen.


After thatl we had still some energy and we went to see the famous rockpaintings to Astuvansalmi. I was very impressed! Thanks to Tiina I got myself to the picture with an elk :)
*
Vielä oli energiaa jäljellä ja jokku meistä lähti vielä kattomaan ne kuuluisat Astuvansalmen kalliomaalaukset. Molin erittään vaikuttunu! Kyllä tuli pieni olo itelle. Tiinan ansiosta pääsin samaan kuvaan maalausten kanssa, kiitos!


And later... some Sauna and swimming. The water was quite cold but very refreshing.
*
Myöhemmällä saunahan ja uimahan. Kylymää oli, mutta lähtipähän talviturkki pois. Oikeestaan kävin kyllä jo perjantaina ensimmääsen kerran :)


And finally, on Sunday... to Villa Laurila. A local wool producer. It was wonderful place! They have many animals: wool pigs (?), angora rabbits, sheeps, horses, dogs, cats, a donkey, a reindeer...
*
Ja sunnuntaina vihdoin oli kohteena paikallinen tila, Villa Laurila. Hieno paikka! Auli esitteli meille tilaa ja se vaikutti ihanalta paikalta, jossa eläinten on hyvä olla ja elää.Siellä oli elukoita jos jonkimmoisia, villapossuja, angorakaneja, lampaita, hevosia, kissoja, koiria, aasi, poro...

...But definitely cutests was the lamas :D
*
...mutta ehrottomasti suloosimmat elukat oli laamat :D

Today was also very exiting and fun day but I´ll tell you about it next time ;)
*
Lisää juttua retriitistä myös Kipakoiden, Milliinin ja Neulovan lehmän blogeissa.
Tänäänkin oli erittäin jännä ja mukava päivä, mutta siitä kerron ensi kerralla ;)

2 kommenttia:

Niina kirjoitti...

On teillä näyttänyt olevan mahtava reissu. Nyt kyllä harmittaa ettei kenkäverossa hiihtolomalla käyty kun Mikkelissä viikko vietettiin.

Hanne kirjoitti...

Olipas sinulla mielenkiintoinen retki! Monenmoista tuli koettua ja nähtyä!