CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 28. elokuuta 2008

Rieskan ohjetta...

Only in finnish this time, sorry...

Vapulis kyseli rieskaan ohjetta, joten ajattelin naputella jonkinlaista.

Laitoin muussin lopun taikinakippoon ja lisäsin 3 kananmunaa. Yleensä mulla riittää kaksi, mutta nyt muussia oli jäänyt paljon, ehkä litran verran. Jos on allerginen munalle niin luulen, että sen voi jättää poiskin. Laittaa vaikka vähän leivinjauhetta kuohkeutta tuomaan. Sitten sekoittelin munat hyvin sekaan tasaiseksi. Seuraavaksi lisäsin jauhoja. Minä käytän aina hiivaleipäjauhoja, ihan valkoisia meille ei edes osteta. Maun mukaan voit laittaa osan jauhoista vaikka ruista, ohraa tms. Jauhoja laitetaan niin paljon, että sekoittaminen alkaa olla työlästä.

Sitten laitoin syvälle lautaselle jauhoja, aika paljon, kokemus osoittaa mikä on hyvä määrä. Nostin lusikalla jahoihin taikinamöykyn, pyörittelin jauhojen avulla ja sitten jauhoinen möykky pellille leivinpaperin päälle. Kädellä taputtelin littanaksi. Pellille laitoin yhteensä 9 pikkurieskaa. Pistlein haarukalla rieskat ja sitten kuumaan uuniin 250C kunnes tulee väriä. Ehkä n. 20 minuuttia. Joskus olen maistanut taikinaa esim. valkosipulilla, sopii hyvin. Niin ja muussi on yleensä ihan veteen tehtyä, suolaa ja margariinia seassa.

Tänään saan toivottavasti arvonnan voitot vihdoin postiin. Eivät ne isoja ole, mutta jotain pientä kivaa kuitenkin =)

 Grey squirrel

http://www.freedigitalphotos.net/

2 kommenttia:

wilmuska kirjoitti...

Tota rieskaa on pakko kokeilla jossain vaiheessa.Kiitos siis ohjeesta.

vapulis kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Matkasta toipunut taputtelee takuulla rieskaa pellille pian. Hyvää syksyn jatkoa!