CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

perjantai 31. heinäkuuta 2009

Mukaan!

This week

Viisi viimeistäkin Kyh-työtä siis valmistui, koska sain sen vauvan setin valmiiksi (tuolla alempana esittelin). En jaksa enää niitä rättien kuvia kaivaa, koska ovat kuitenkin täällä näkyneet. Nyt siis kohti uusia haasteita. Pirkon lanka on kohta neulottu, menossa on useampiakin sukkia ja vauvan settiä pitäisi kiireesti jo aloitella kun tilattu on.
Tässä tilannekuvia tältä viikolta.
Mäki-Matin perhepuistossa käytiin ja hauskaa oli kunnes vettä tuli niskaan kaatamalla. Tai no, oli sekin hauskaa =D
*
Pics from this week. I was with my sister and friend (and lots of kids :D) in Mäki-Matti´s family park, in Jyväskylä. It was fun! Even when we got the rain to our neck =DThis mean something like Damn hot Ostrobothnish (Ostrobothnia is an area in Finland)
It´s pepper salmiac, yammy!

Nuka kanootissa
*
Nuka in the canoe.

Kuten myös Enni
*
Enni also
Vain yksi lumme on löytynyt järvestä
*
I have found only one Water lily from our lake

tiistai 28. heinäkuuta 2009

Värttinä / Spindle

Tunnustan. Tässä on minun salarakas. Ystävä tilasi minulle Bosworthin ihanan kevyen värttinän, kiitos avustasi! Olemme tutustuneet toisiimme varovaisesti. Toistaiseksi suurempia riitoja ei ole syntynyt.
*
I have a secret lover. This is my first spindle. My Friend helped me and ordered him from here. It´s so light and beautiful. I´m trying to get to know him and for now it´s going well =D


Kehräämiseen sopivaa villaa en ole vielä saanut ostettua, joten kokeilin kiertää hahtuvaa ja kertasin sitä oikein ohuen vaaleansinisen villalangan kanssa
*
I didin´t have any wool to spindle so I twisted little this "pre-spindled yarn" (how do you call it?) and plyied it with thin lightblue yarn.Tällaiset ranteenkoristajat niistä sitten tuli. Valkoinen koristus on jämsäläistä villaa.
*
And here is the result, wristwarmers.


Arvatkaapas mitä tähän on istutettu =) Saa nähdä ehtiikö kukkia enää tänä kesänä.
*
I planted some new flowers. Guess what those are =)

maanantai 27. heinäkuuta 2009

White socks

Keuruulla sain valmiiksi myös nämä pitsisukat Nallesta. Oli joku aloitettu kerä jäänyt ja halusin käyttää langan kokonaan. Niinpä aloitin sukat kärjestä, tein Ullan ohjeella ranskalaisen kantapään ja mittailin välillä vaa'alla kerää. Yläreunaan neuloin ohutta kumilankaa seuraksi, muttei siitä paljon apua tuntunut olevan. Kiskotaa sitten sukkia =D Olisi pitänyt tehdä vielä ylemmäs niin olisi ehkä paremmin pysynyt, mutta lanka loppui. Pitsineulemalli lienee monelle tuttu, minä löysin sen yhdestä kirjasta (4 yhteen, lk, o, lk, o, lk, o, lk, o, lk, o, lk, o, 4 kiertäen yhteen). Muistaakseni se oli noin, ja kolme välikerrosta. Takana on tuollainen pitkä minipalmikko, kuten myös yläreunassa jousteen tilalla palmikkoa.
*
Here´s some finished. White lace socks. I found the lace pattern from a book and added some little cables...
Roopea ei ihan hirveesti innostanut =)
*
Roope wasn´t so excited =)


Ostin Keuruulla ollessa Ystävältä itse kehrättyä villalankaa. Vyyhti oli kaunis, harmi etten muistanut sitä kuvata. Nyt se on pallona ja kovaa vauhtia tulossa lämmittämään käsiäni. Huomenna täytyy näyttää mitä muuta olen ostanut ;)
*
I bought hand spinned yarn from my Friend. So beautiful. Mittens coming...

lauantai 25. heinäkuuta 2009

Really nice day!

Tunnelmakuvia Keuruun asunnalta, jossa on viikon verran vietetty Rauta-aika Rahikkalassa -tapahtumaa. Tänään siellä on vielä myös jotain käsityönäyöksiä ja huomenna päättäjäiset. Tilalla on hienot puitteet ja tunnelma.
*
Some pics from Rahikkala farm, Keuruu. There was some old time happening and it ends tomorrow. I loved the place. It´s beautiful and harmony.


Sain möbiukseni valmiiksi päälleni ja tässä on menossa virkattu patalappu. Kiitos Tiina kun kuvasit!
*
I had finished my möbius scarf and here I am crocheting a kettleholder.


Company was nice
*
Seuraa oli mukavaa =)


Keuruun pelimanneja
*
Folk players from Keuruu


Ancient Bear Cult, Finnish band (sorry bad picture)
Their music was amazing and I bought the cd =) You can listen somthing here...
We ate a dinner here, too and I liked it very much, too.
*
Ancient Bear Cult soitti illalla ja tykkäsin kovasti. Cd:kin tuli ostettua. Noista yllä olevista linkeistä voi tutkailla... Kuva valitettavasti vähän huono mulla.
Illallinenkin täällä syötiin ja kyllä maistui, kiitos vain väelle!


Turinoita lisää täällä ja täällä =)

perjantai 24. heinäkuuta 2009

Something ready again

Yesterday Enni baked blueberrypie with her big sis. It was delicious and we ate it with vanilla icecream.
*
Enni leipoi eilen isosiskon kanssa mustikkapiirakkaa. Se oli herkullista ja söimme sitä vaniljajäätelön kera.

Before that we had to do some wood work =)
*
Ennen sitä piti tehdä vähän puuhommia =)Here is a hat and socks for one little baby. Knitted from Drops Alpaca, patterns from Garnstudio web site. The dress is made by my hubby´s sister.
*
Tässä yhdelle pikkuiselle valmistunut setti alpaca-langasta. Mekko ei ole minun tekemäni vaan mieheni siskon. Mallina Ennin Lissi-nukke. Vähän toista kerää meni. Mallit oli dropsin 18-12 ja 18-24


torstai 23. heinäkuuta 2009

Blueberries and post

This nice swap came to me from Nilla. I like it very much =)
*
Akkainviikon pelastus -pakettini tuli tänään ja se tuli Nillalta. Kiitos kovasti, tykkään =)
Teetä laitoin heti ja maistelen sitä tässä tuon Dajmin kanssa, nam. Kaunis kortti, itsetehty loppuvuoden kalenteri lankakuvalla ;) työhuoneeseeni, nuo oranssit suojana olleet kartongit käytetään askarteluun. Ja kas, ihastelin ja kadehdin Nillan tekemiä keittiöverhoja ja nyt mulla on samasta kankaasta pannulaput. Ihkut! =D Kiitos


I´m berryholic =D I pick only with hands and never use any gloves as you see...
*
BlueberriesJa tätähän täällä on nyt harrasteltu, saalista löytyy ihan kivasti. Minä kerään vain ja ainoastaan käsipelillä, siinähän se viehätys piileekin. Kerään yleensä suoraan rasioihin puhtaana niin saa laittaa heti kotona pakkaseen.

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Waiting for friday


Perjantaina on tiedossa kivaa. Keuruulla on menossa viikon kestävä Rauta-aika Rahikkalassa -meininki Rahikkalan tilalla. Kipakat (Jyväskylän seudun neulojat) lähtevätten sinne myös neulomaan ja osa kehräämään ja illalla on luvassa konsertti, keskiaikaista musiikkia, näin ymmärsin =) Ajelen tuolla meidän bussilla niin saan napattua muutaman muunkin kyytiin. Tästä näet ohjelman.
*
Next friday I have some good time with my knitting friends. In Keuruu is some kind of happening (it started last sunday) in the Rahikkala farm and we are there and knit/spun and there will be a concert also, middle age music. I wate it anxiously =) Must take a lot of pictures there for you.

Walking in the woods

Last night I was walking with Nuka and I found a very good blueberry area =) It was hard to leave there but I didn´t have any box with me so I´m gonna go there again today I think. I found a beautiful area and there was also a vary special tree as you can see. I love Finnish nature so much!
*
Kävin illalla Nukan kanssa pitkällä kävelyllä ja löysin tosi hyvän mustikkapaikan. Teki kipeää jättää paikka, mutta ei ollut astiaa mukana. Taidan kipaista tänään uudelleen rasian kanssa. Vadelmatkin alkavat kypsyä ja sain niitäkin jo maistella. Kävelin pitkästä aikaa ihan umpimetsässä ja löysin tosi kauniin paikankin. Hakkuuaukeakin voi olla kaunis kun maitohorsma on levittäytynyt mereksi ja keskellä punaista merta nousee karun kaunis vanha puu. Rakastan luontoamme!

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Now it works!

I´m so happy now cause we have now quite good connections =) So here´s some pics... Roope and Nuka are friends =)
*
Ihanaa, yhteydet ovat nyt hyvät, edelliseen verrattuna tosi nopeat. Tässä siis vähän kuvia... Roope ja Nuka ovat kaverit =)
Blog cat Roope
*
Blogikissa Roope, terkkuja Oikulle ja pojulle =)


You maybe already know it´s me who are the knitter, not Mette...
*
Ja kyllähän te tiedättekin, että minä se täällä neulon eikä Mette...


New books.Crocheting, quilting and berry conserving book
*
Uusia kirjoja, virkkausta, tilkkutöitä ja säilöntää.


We were in local fair and I bought there local wool and this beatiful enamel fox jewel.
*
Palvipäiviltä tarttui mukaan Jämsän villalankaa pari vyyhtiä sekä tällainen kaunis emalikettu-rintakoru.

lauantai 18. heinäkuuta 2009

A bit better now =)

Tässä vielä kuvat ihanasta arvontavoitosta Jaanalta =)
*
Here´s the pic of what I won from Jaana =)
torstai 16. heinäkuuta 2009

Some problems...

Hi there! My internet connections has been broken and it still don´t work properly. I hope we can get it fixed soon =(
I have some wonderful yarn and hand made loop marks (is it the right word?) from Jaanam. Thank you so much! Pics later...
*
Hei! Internetyhteyteni toimii nyt todella huonosti, joten täällä on ollut nyt hiljaista. Toivottavasti saisimme pian yhteydet kuntoon, eli ts. ulkoisen antennin. Sain Jaanam:ltä ihanan arpajaisvoiton! Kiitos Jaana! Herkullisen väristä lankaa ja itsetehtyjä silmukkamerkkejä =D
Kuvia sitten myöhemmin... Toivottavasti saan edes tämän julkaistua.

torstai 9. heinäkuuta 2009

5 projects
Tässä taas viisi Kyh-työtä. Jos oikein tarkkoja ollaan niin nuo violetit tein ylimääräisenä, koska unohdin kuvata yhdet keltaiset, jotka annoin tuttavaperheen tytölle. Punamustat on mun =)
*
Five pairs of slippers, different sizes. Black/red is mine =)

maanantai 6. heinäkuuta 2009

Love the nature!Osallistu sinäkin kommenttikeskiviikkoon =)

Ja täällä on arvonta vielä himpun aikaa.

perjantai 3. heinäkuuta 2009

felted bag / huovutettu laukku

Huovutettu laukku Novitan Puro-langasta. Ennen pesua...
*
Felted little bag. Yarn Novita Puro (Finnish). Before washing maschine...

Oops...


Ihan nättihän siitä tuli. Läppä vain liian lyhyt. Ja todellakin huopui. Enemmänkin kuin suunnittelin, mutta tämä oli eka testiversio. Haluan erivärisen itelleni ja tiedänkin mihin tämä lähtee :) Läpän alla on neppari.
*
It went quite well. Although the valve is too short. It this certainly did felt. Even more than I planned but this was first version. I want diffrent colour for myself and I already know what´ll I do with this one :) There is a push button under the valve.


Tässä vielä ennen ja jälkeen vierekkäin jos siitä jotain selvää saa...
*
Here you can see both before and after versions...

torstai 2. heinäkuuta 2009

Every day living

Nuka tykkää pelata jalkapalloa =)
*
Nuka likes to play football =)


Uutuuslankaa, josta muotoutunee laukku, toivon mukaan. Taustalla käsityöpussukkani, jonka sain syksyn Sny:ltäni Usilta.
*
I´m knitting some kind of little purse. The bag you can see behind my hand is from my autumn´s secret pal Usi.