perjantai 29. elokuuta 2008

Another pair of these cable socks



These are for my kid´s cousin. Yarn Novita Nalle, 58 loops, 85 grams, size 35/36.
*
Nämä ovat lasten serkkutytölle, koko 35/36, silmukoita 58. Lankaa kului 85 grammaa. Tein siis samalla ohjeella, mutta vaihdoin vain langan. Paljon parempi näin, seiskaveikasta tuli tosi isot. Näitä tulee enemmänkin joululahjoiksi.

Sukkasadon viimeinen ilmoittautumispäivä tänään!

torstai 28. elokuuta 2008

Rieskan ohjetta...

Only in finnish this time, sorry...

Vapulis kyseli rieskaan ohjetta, joten ajattelin naputella jonkinlaista.

Laitoin muussin lopun taikinakippoon ja lisäsin 3 kananmunaa. Yleensä mulla riittää kaksi, mutta nyt muussia oli jäänyt paljon, ehkä litran verran. Jos on allerginen munalle niin luulen, että sen voi jättää poiskin. Laittaa vaikka vähän leivinjauhetta kuohkeutta tuomaan. Sitten sekoittelin munat hyvin sekaan tasaiseksi. Seuraavaksi lisäsin jauhoja. Minä käytän aina hiivaleipäjauhoja, ihan valkoisia meille ei edes osteta. Maun mukaan voit laittaa osan jauhoista vaikka ruista, ohraa tms. Jauhoja laitetaan niin paljon, että sekoittaminen alkaa olla työlästä.

Sitten laitoin syvälle lautaselle jauhoja, aika paljon, kokemus osoittaa mikä on hyvä määrä. Nostin lusikalla jahoihin taikinamöykyn, pyörittelin jauhojen avulla ja sitten jauhoinen möykky pellille leivinpaperin päälle. Kädellä taputtelin littanaksi. Pellille laitoin yhteensä 9 pikkurieskaa. Pistlein haarukalla rieskat ja sitten kuumaan uuniin 250C kunnes tulee väriä. Ehkä n. 20 minuuttia. Joskus olen maistanut taikinaa esim. valkosipulilla, sopii hyvin. Niin ja muussi on yleensä ihan veteen tehtyä, suolaa ja margariinia seassa.

Tänään saan toivottavasti arvonnan voitot vihdoin postiin. Eivät ne isoja ole, mutta jotain pientä kivaa kuitenkin =)

 Grey squirrel

http://www.freedigitalphotos.net/

keskiviikko 27. elokuuta 2008

The joy of food

Enni and I went to the forest this morning. We found some mushrooms, Cantharellus cibarius. I fried those and then we ate it with yesterday´s leftover food. Yammy!
*
Olin Ennin, kuopuksen, kanssa aamulla metsässä ja löysin kipollisen ihania kantarelleja. Paistoin ne edellispäivän ruoan lisukkeeksi ja voi pojat, että oli hyvää =)


I also had some mashed potatoes and I used it to make some small breads. In Finland we call those "rieska".
*
Perunamuussia oli myös ja siitä tein rieskoja.

sunnuntai 24. elokuuta 2008

I made it!



I finished this sweather 13:35 (Finland´s time). I´m happy! =)

torstai 21. elokuuta 2008

Secret mail

From my secret knitting pal =)
*
Tässä salaiselta neuleystävältäni tullut paketti. Aivan ihana! Väriteemana vihreä. Kevään vihreää villaa huovutukseen, tumman vihreä hahtuvakiekko (ekana tuli mieleen saunahattu...tai sit joku kiva laukku), sammalenvihreä muistikirjanen (jossa oli sisällä tervehdys =)), ihanaa koivusaippuaa ja cashewpähkinäsuklaata.

Saippua ja suklaa on jo testattu =D Jospa tosiaan tekis laukun tuosta hahtuvasta ja koristelis sitä tuolla villalla...Muistikirja on kaunis, hyvä kirjoitella sinne runoja tai neulesuunnitelmia ym. Kiitos Ystäväiseni! Osasit todella ilahduttaa minua!

tiistai 19. elokuuta 2008

Olympic knitting today

Edit: Postin mukana tuli pakettikortti! Tekstasin tunnuksen miehelle, joka tuo paketin tullessaan maltan tuskin odottaa rakas sny:ni! =)

This is the situation today. I must hurry up. Must do the sleeves also...
*
Olympianeuleena neulon ylhäältä alas raglanpaitaa. Tämän päivän tilanne, tulee ehkä kiirus kun hihatkin olis tarkoitus tehdä...

perjantai 15. elokuuta 2008

Mail

I got this packet few days earlier from Vapulis but I´v got so hard bronchitis I just had to lie in bed. Thank you so much!
*
Tämän ihanan yllärin sain voittona Vapulikselta kun vastasin lähimmäs oikein hänen kysymykseen. Kiitos paljon Vapulis! Pääsin näyttämään vasta nyt koska olen ollut äkäisen keuhkoputkentulehduksen kourissa. Kaksi kaunista patalappua, laventelisaippuaa ja itse tehty ihana kortti!




And this is from Hanna =)
*
Hannalta on tullut myös kiva luottokortti =) Ei ole tapana näitä eteenpäin laitella sen kummemmin. Kaikki ihanat (etenkin kommentoivat) vieraani sen kyllä ansaitsevat.

maanantai 11. elokuuta 2008

Pics from the trip

So, we went to a vacation to Northern Karelia, Polvijärvi. It was very nice trip. Scenario was beautiful. This picture is from top of the Huhmarisvaara.


I dared to swim one time in the lake Höytiäinen. It was quite cold water. Luckily there was also a swimming hall =)


One day we went to a 3 hours pirate cruising with this ship.



During the cruising we turned off on a beatiful little sand island. Kids found a treasure and we drink coffee and baked rolls which had been made in the camp fire. Yam!

lauantai 9. elokuuta 2008

Arvonta suoritettu!

Arvonta suoritettiin äsken...onnettarena vanhin pokani.


Päätin arpoa kaksi palkintoa ja kävi niin hauskasti, että voittajat ovat oma Sny:ni sekä Hanne!
Laitahana Hanne osoitteesi (en muista onko minulla sitä) ja Sny voi laittaa vaikka jonkun hyvän ystävänsä tai odottaa joulukuun paljastukseen asti ;)


Ammattiarvauksia oli todella hauskaa lukea. Lastentarhanopettajaa minusta ei tule, olen jo ollut sen verran paljon lasten kanssa tekemisissä =) Viittomakielestä olen kiinnostunut, mutta eipä tule tulkkiakaan. Eikä parturia tai maskeeraajaakaan tule minusta... Hmmm, puusepän työ olisi varmasti kivaa...eipä kuitenkaan sekään. Kasveista tykkään ja olen joskus jopa hakenut puutarha-alan oppilaitokseen. Pääsin, mutta tulin raskaaksi enkä sitten sinne lähtenyt. Pitäisköhän paljastaa jo...=) Hoitoalaa veikkasi moni ja se on oikein! Mutta ei jalkojenhoitajaa eikä lähihoitajaa vaan sairaanhoitaja. Ainoa ihan oikein veikaanut oli Niina Pienestä iloisesta käsityöblogista! Hänelle laitan myös pienen yllärin oikeasta arvauksesta, laitahan Niina osoite.

Matkakuulumisia maanantaina...

perjantai 1. elokuuta 2008

To the trip...


Socks from Novita Seitsemän veljestä,130g, needles 3,5mm. Pattern is from new Novita magazine.
I have a lot to do here. Boys have came home from a camp and I have to do the laundry. And packin also cause we are going Sunday to a vacation to the Eastern Finland. That´s fun but we have to take so much with us you know =) So I´ll be back till next weekend. See you!

*

Sain äsken kivoja uutisia. Olin voittanut Mustarastaan blogissa arvonnan =) Kivaa!

Tässä sukat uusimmasta Novitasta. Seiskaveikkaa 130g, puikot 3,5. Nämä menevät pukinkonttiin.

Täällä on kova tohina päällä. Esikoinen kävi tänään maastoratsastuksella yhdellä kivalla tallilla. Katselimme siellä kuopuksen kanssa poneja, koiria ja kukkoa sekä kanaa. Kivaa oli siihen asti, kunnes kukko päätti, että meidän pikkuneitiä pitää hieman ojentaa. Neiti oli käynyt liian lähellä kukkoa ja kun lähti pois päin kävelemään niin herra Kukko säntäsi perään ja nokkasi jalkaan =( Noh, elämä on opettavaista. Minä neuvoin ettei mene liian lähelle ja nyt hän muistaa se...vähän aikaa =)

Pojat tulivat kotiin leiriltä, tai siis hain ne. Tavaroita on purettu ja pyykkiä pesen urakalla. Sitten pitääkin taas pakata, koska sunnuntaina lähdemme koko perhe reissuun Itä-Suomeen. Viikko täysihoidolla on juuri sitä mitä kaipaan. Ei tarvitse laittaa ruokaa ja saamme puuhailla kivaa yhdessä. Mieskin on raatanut töissä niin hurjasti enkä muista milloin olisi kunnon vapaata pitänyt (no palkkatyössä varmaan), että varmasti ansaitsee loman.

Sitä mää vaan, notta nyt olis arvonnan paikka. Tahtoisin, että arvaatte mihin ammattiin pyrin ensi keväänä lukemaan. Oon ensi keväänä hakemassa opiskelemaan ja olisi hauska kuulla arvauksia siitä, mikä se mun tuleva ammattini on =D Ne harvat joille olen suunnitelman paljastanut, voivat jättää kommentin ilman arvausta. Vihjeenä kerrottakoon, ettei kyseessä ole mikään käsityötouhuilu, vaikka käsiä työssäni tarvitsenkin =) Arvonta-aikaa on 8.8. perjantai-iltakymmeneen asti.